מאז פרוץ מגפת הקורונה חיינו, כפי שהכרנו אותם, עברו מהפכה. שגרת היום-יום של עסקים רבים בישראל נפגעה, הלקוחות הפסיקו להגיע, היציאה מהבתים הוגבלה משמעותית ובעלי העסקים נאלצו למצוא פתרונות יצירתיים ומהירים ליצירת הכנסות. בעלי חנויות מצאו יתרונות רבים במכירה באינטרנט:
- החנות האינטרנטית מאפשרת להגיע לקהל רחב יותר, ללא עכבות גאוגרפיות, פערי שפה, הפרש שעות או מטבע.
- במעבר למכירה אונליין בעלי עסקים יכלו להנגיש מידע רב ללקוחות שלהם בכל שעה, ללא צורך בנציג. הלקוחות יכלו להשוות מחירים, מאפיינים, זמני משלוח ופרמטרים נוספים וכך להגיע לעסקה המשתלמת ביותר עבורם. בעלי עסקים שמציעים עסקאות משתלמות יכולים רק להרוויח מכך.
- עם החנות האינטרנטית בעלי עסקים יכלו למכור יותר מהמלאי הזמין להם באותו רגע ולחשב את זמן האספקה בהתאם.
המעבר למכירה באונליין הביא לפריצת גבולות החנות הפיזית, אך לצד היתרונות הרבים עלה גם אתגר משמעותי – איך גורמים ללקוח לקנות דווקא אצלנו?
אם אתם מזדהים עם השאלה, המדריך הבא הוא בשבילכם.
* כל התמונות לקוחות מהחנויות הוירטואליות שבנינו עבור לקוחותינו. אנו פועלים ומכירים מקרוב מגוון שווקים ונשמח לסייע גם לכם בתעשייה אליה אתם משתייכים.
מנגנוני Cross-Selling – מוצרים דומים
כשגולש הגיע לאתר ומתעניין בעמוד מוצר, חשוב מאוד שנציג בפניו את המעטפת המקסימלית לרכישה. אחד המנגנונים הבולטים לעשות זאת הוא הצגת מוצרים שדומים למוצר שבו הגולש מתעניין ברגע זה. כמו בעולם ה"פיזי" בו אנו מסתובבים בחנות והמוכר\ת רואים שאנו מביטים בחולצה מסוימת- סביר שהם יציינו בפנינו שאותה חולצה קיימת גם בצבעים נוספים. כך לדוגמה, אם יש לכם אתר למכירת כלי בישול, כשגולש נמצא בעמוד מוצר של סיר מסוים תוכלו להראות לו מוצרים עם ייעוד דומה או מאותה סדרה.
הצילום לקוח מעמוד מוצר באתר shekel4u.co.il
מנגנוני Up-Selling – מוצרים משלימים
מכירים את זה שאתם נמצאים בחנות כלשהי, למשל חנות לאביזרי צילום, אתם מתעניינים באחת המצלמות שעל המדף אבל צריכים גם סוללות, תיק מתאים וכרטיס זיכרון? אם לא נציג ללקוח הפוטנציאלי את מגוון המוצרים שמתאימים למוצר בו הוא מתעניין ונצפה ממנו ללקט את המוצרים בעצמו, אנו מסתכנים בכך שהוא לא ירכוש את כל המוצרים המיועדים לאותו מוצר. בחנויות וירטואליות הפתרון פשוט- נוכל להציג ללקוח בתחתית עמוד המוצר מקטע ייעודי ובו יוצגו מוצרים לפי מק"טים שנזין מראש. כך נוודא שהגולש יבצע את ההתאמה המקסימלית וייהנה מהרכישה שלו. מעבר לשיפור חווית המשתמש, מדובר בכלי עוצמתי להגדלת מכירות.
הצילום לקוח מעמוד מוצר באתר absonline.co.il
דוגמא נוספת ושימושית ניתן לראות באתר שבנינו לרשת zer4u – שם תוכלו לראות מתחת לכל מוצר איך אפשר לשדרג ולהפוך אותו למתנה המושלמת. בדוגמא הבאה ישנה רשימת אגרטלים שהותאמו לזר הפרחים בו הגולש נמצא:
הצילום לקוח מעמוד מוצר באתר zer4u.co.il
פרסונליזציה – מוצרים שצפית בהם לאחרונה
מחקרים מראים שאחוז גבוה יותר מהעסקאות מתבצע ע"י גולשים חוזרים בהשוואה לגולשים חדשים. רוב הגולשים משוטטים באתרים השונים, משווים, קוראים, סוקרים ומגיעים לאתר לאחר שגיבשו החלטה (או התקרבו אליה). כשהם חזרו לאתר שלנו כדאי שנסב את תשומת ליבם אל מוצרים שעניינו אותם בביקורם האחרון אצלנו. רוב הסיכויים שאם הם התעניינו במוצר מסוים בביקורם הקודם – הם יתעניינו בו גם כעת. כך נוכל פעמים רבות להגדיל מכירה בכך ש"נזכיר" להם על מוצר מסוים שהם שכחו שראו אצלנו ובדיוק אותו הם חיפשו. בעולם האיקומרס, בו התצוגה החזותית כה משמעותית, גם תמונה קטנה יכולה להעלות זיכרון ולהביא למכירה.
הצילום לקוח מעמוד מוצר באתר amrusi.co.il
השוואת מוצרים
אחד האתגרים באתרי מסחר אלקטרוני הם להצליח להעביר לגולש חווית קנייה חיובית ולגרום לו להרגיש שיש מי שיענה על כל שאלה. בהמשך לכך, היות ושאלות רבות חוזרות על עצמן אנו יכולים להתכונן אליהן מבעוד מועד, להכין תשובה מקיפה, מקצועית ועניינית וכך היא תוכל לשרת את הגולשים בכל זמן.
כשגולש מעוניין לרכוש מוצר הוא עלול להתקשות במציאת ההבדלים בין מוצרים דומים מאותה משפחה. לשם כך בנינו מערכת השוואת מוצרים שבעזרתה יכול הגולש להשוות בין מספר מוצרים מאותה משפחה בקלות ולראות את כל הנתונים אודותיהם זה לצד זה. כך נסייע לו לרכוש את המוצר שמתאים בדיוק בשבילו, לפי הפרמטרים שחשובים לו ביותר.
הצילום לקוח מעמוד השוואת מוצרים באתר svenezia.co.il
עגלות נטושות
גולשים רבים מכניסים מוצרים לעגלה אך לא משלימים רכישה. לפעמים הם מתחרטים, לפעמים רוצים לחשוב על זה עוד לילה, ולפעמים הם פשוט שוכחים.
לאחר שמאמצי השיווק שלנו כבר הניבו פרי והביאו גולש פוטנציאלי לאתר, הוא מצא פריט בו הוא מתעניין ואפילו הגדיל לעשות והכניס אותו לעגלה- לא נרצה להסתכן בכך שהדרך שלנו תסתיים שם. אנו מציעים לבעלי האתר להיעזר במודול חדשני שעונה בדיוק על הצורך הזה. איך זה עובד? כשגולש מקליק על כפתור "הוספה לעגלה" אנו נציע לו להזין את כתובת המייל שלו לקבלת מבצעים והטבות עתידיות. מכשהוא עושה זאת, גם אם הוא נטש את העגלה, נוכל לשלוח אליו הודעת תזכורת למוצרים שנטש בעגלה. ההודעה יכולה להכיל קוד קופון חד פעמי ומוגבל בזמן כדי להניע את הגולש לא לבזבז זמן ולפעול במהירות. לחיצה על המייל תוביל את הגולש היישר לעמוד העגלה שנטש כשכל המוצרים עדיין שם, ממתינים רק לו. תוכלו לבחור את גובה ההטבה, תוקפה, גוף ההודעה, תזמון שליחתה וכל פרמטר שתרצו, והמערכת תשלח את ההודעות בצורה אוטומטית.
למידע נוסף על מודול העגלות הנטושות של בי-סמארט >>
הצילום לקוח מפופ-אפ באתר ecommunity.org.il
מבצעים
"חיידק" המבצעים זורם בדמנו וכמובן גם בדמם של לקוחותינו. המחיר הגבוה שמוסתר בקו נטוי, לצידו מתנוסס מחיר נמוך ואטרקטיבי, הופעת המשפט "בתוקף עד" והתחושה שאם לא נמהר – נצא בהפסד... כל אלו יחד יוצרים מעין אדרנלין מכירות שכל בעל עסק שואף להשיג. המבצע הוא כלי שיווקי עוצמתי וכדי לנצלו היטב יש לתכנן מראש את המטרות העסקיות שלשמן נקים את המבצע. לאחר שלב זה יש למצוא את המבצע הספציפי שיוציא את אותן מטרות עסקיות אל הפועל. המלצתנו היא לא להקל ראש בנושא כי שלב תכנון המבצע ישפיע על התוצאות שנשיג בהמשך. בשוק קיימים מבצעים רבים: מבצעי קנה קבל, הנחה באחוזים, הטבה שמותנית בקניית מספר פריטים, הנחה כספית על המוצר או על העגלה כולה, ועוד לא דיברנו על קופונים. האם תרצו שיהיה כפל הטבות? האם אתם יודעים מה המחיר המינימלי שבו אתם מוכנים למכור ושירידה ממנו תהווה הפסד? כדי לוודא שאף פרט לא נשכח מאחור הקמנו מודול מבצעים מתקדם. המודול מציע את המגוון הגדול ביותר של סוגי מבצעים ומאפשר לחזות כל הצטלבות מבצעים או הטבות לפי בקשתכם.
הצילום לקוח מעמוד רשימה באתר april.co.il
רימרקטינג דינמי
אם נשארתם עד כאן – הגיע הזמן לטיפ של אלופים. כמו שכתבנו קודם, רוב הגולשים שמחפשים מוצר מסוים עורכים סקירה, משווים מחירים, בודקים תנאי רכישה, אחריות ופרמטרים נוספים באתר שלכם ובאתרי המתחרים שלכם. מהרגע שגולש מבקר באתר מתחיל לרוץ שעון חול שרק בזמן זה נוכל לשכנע את הגולש לבצע את העסקה איתנו. משך הזמן של אותו שעון משתנה בין שווקים, מחירים וגם סוגי לקוחות, אך שעון החול תמיד קיים.
קרה לכם פעם שגלשתם באתר, הבטתם במוצר מסוים, ומאותו רגע המוצר הזה "רודף" אתכם בכל אתר בו אתם גולשים? נכון, אפילו לרשתות החברתיות הוא יגיע... רק שלא תשכחו ממנו. לפעולה הזו קוראים רימרקטינג דינמי. מדובר בשילוב קטעי קוד באתר לצד הקמת קמפיין במערכות הפרסום השונות שיחד מאפשרים להציג לגולש מודעה שמותאמת בדיוק לפועלו באתר. כך, ככל שהמסר השיווקי ממוקד יותר, עולה הסיכוי שהמודעה תתפוס את תשומת ליבו של הגולש ותניב עסקה. אנו ממליצים בחום לכל בעל עסק לשקול בחיוב קמפיין ממומן מסוג רימרקטינג דינמי – התוצאות מדברות בעד עצמן.