המסחר האלקטרוני (Ecommerce) נכנס לעולמנו בראשית שנות ה-80 באמצעות חנויות באינטרנט והתקיים בזמנו בעיקר בין גופים עסקיים ברשת האינטרנט. פעילויות המסחר האלקטרוני כללו בעיקרם פעילויות קנייה ומכירה של מוצרים ושירותים משלימים בין גופים עסקיים. עם תחילת שנות ה-90 המסחר האלקטרוני התרחב וארגונים גדולים כקטנים החלו לסחור באינטרנט מול קהלי יעד מגוונים כתחליף או בנוסף לשיטת המסחר המסורתית. בשנים האחרונות אנו רואים עלייה חדה בכמות העסקים שמצרפים לזירת המסחר האלקטרוני ומבינים את הכוח והפוטנציאל הגלום במכירה באינטרנט.
תוכן עניינים

מודלים עסקיים במסחר אלקטרוני
המסחר האלקטרוני מאופיין על ידי מספר מודלים עסקיים הנבדלים ביניהם בעיקר בקהלי היעד אליהם הם פונים. במסגרת סקירה זו נתייחס בעיקר לשלושת המודלים העסקיים הנפוצים B2B, B2C ו MLM:
Business to Business - B2B הנו מודל התומך בביצוע עסקאות בין גורמים עסקיים. תחום B2B מתאפיין בקיום התקשרויות חוזיות בין הגורמים העסקיים, ההתקשרויות בדרך כלל הנן ארוכות טווח ועל פי רוב התשלום אינו במזומן, אלא במסגרת קווי אשראי. העסקאות על פי רוב אינן מתבצעות באופן גלוי אלא רק לאחר הזדהות אל מול מערכת B2B.
Business to Customer - B2C - מסחר במודל זה תומך בביצוע עסקאות בין בית עסק לגולשים מזדמנים באמצעות חנות באינטרנט, העסקה הנה עסקה קמעונאית והיא מתקיימת כאמור במסגרת חנות וירטואלית בה מוצגים המוצרים שבית העסק מציע. הגולש עשוי להגיע לחנות וירטואלית זו במהלך חיפוש ממוקד אחר מוצר שהוא מעוניין בו, או בעקבות פרסום שראה. בעסקאות B2C על פי רוב את התשלום גובים באמצעות מערכת סליקה מקוונת המאובטחת באמצעות SSL.
Multi Level Marketing - MLM ובעברית שיווק רשתי או שיווק רב-שכבתי, שיווק רשתי הנה שיטת מכירה שבה המוכר מקבל רווחים הן על מכירת המוצרים שהוא מוכר ללקוחות סופיים והן על מוצרים שנמכרים על ידי אלו שהוא מוכר להם, כך שרווחיו של הסוכן גדלים ככל שגדל המבנה שמתחתיו. הסוכן מתוגמל על מכירותיו שלו, אבל גם, ובדרך-כלל, על גיוס סוכני מכירות נוספים ומכירת המוצרים למגויסים אלו.

מסחר אלקטרוני ואבטחת מידע
עקב בעיות אבטחת המידע הקיימות באינטרנט וכדי להסדיר את התשלומים התפתחו שיטות ופרוטוקולים שנועדו לאפשר מסחר אלקטרוני מאובטח, מבחינת הצרכן וספק השירותים.
בין השירותים שהתפתחו בישראל בסחר אלקטרוני ניתן לציין את שירותי הקניה הבטוחה של VISA, שנועדו בעיקרם להבטיח שהמזמין בכרטיס האשראי באינטרנט הנו בעל הכרטיס. או את שירותי PAY PAL המאפשרים לצרכן להסתיר את מספר הכרטיס. סוג זה של שירות מאפשר לצרכן להירשם ולקבל מספר מנוי, מספר שיימסר לבעלי האתרים עימם הוא מבקש לבצע עסקה. בעלי אתרים אלו יעבירו את בקשת התשלום לספק השירות וזה יעביר את הבקשה לחברת האשראי. לצד כל אלו החלו לפעול חברות דוגמת TRANZILA, פלא קארד ולהעניק לעסקים ולסוחרים בארץ ובעולם פתרונות מגוונים לסליקה מקוונת של כרטיסי אשראי. חלק מחברות אלו פועלות עפ"י תקן אשראית ומאושרות ע"י חברות האשראי השונות וחברת ש.ב.א (שרותי בנקאות אוטומטיים).
לצד השירותים המוזכרים לעיל נפוצו פרוטוקולים ואמצעי אבטחה, שמטרתם להגן על המידע המועבר בעת ביצוע העסקה בין הלקוח לבית העסק המקוון. במסגרת פרוטוקולים האלו ניתן לציין את פרוטוקול https, המצפין את הודעות ה HTTP לפני שאלו נשלחות ומפענח אותן עם הגעתן ליעד. ההצפנה במקרה זה נעשית באמצעות SSL (Secure Socket Layer)- הצפנה המיושמת בעיקר בדפדפן ותפקידה להעביר נתונים בצורה מוצפנת, כך שרק המקבל יוכל לפענח את ההצפנה ולקרוא את הנתונים, כמו כן על מנת להניח את דעתו של המקבל שאכן הוא עובד מול האתר שהתכוון, בעל האתר מציג תעודה המזהה אותו עם האתר (SSL Certificate).

מסחר אלקטרוני תמונת מצב
למרות ההתקדמות האדירה בנושאי המסחר האלקטרוני, עדיין מספר קשיים מלווים את התחום עד היום:
- נושא הסליקה האוטומטית נותר מסובך ויקר יחסית
- הצורך בניהול כפול של נתוני מוצרים, מחירים ואמצעי משלוח מסרבל את הניהול
בשוק קיימים פתרונות רבים, אך עדיין לא נמצא הפתרון המושלם, היעיל והמשתלם לכלל בעלי העסקים. רוב העסקים הקטנים והבינוניים מתנהלים בצורה דומה. לעומתם עסקים גדולים (רשתות ותאגידים) מעדיפים לבחור בפתרון הנתפר במיוחד עבורם, פתרון שגם הוא ברוב המקרים לוקה בחסר. עלות פתרון הנתפר במיוחד לעסק ספציפי גבוהה ביותר. גם עלות תחזוקתו מרקיע שחקים, לכן ברוב המקרים יבחר פתרון מדף אשר מעניק תומך ברוב הצרכים המסחריים הנדרשים.

מה צופן העתיד במסחר אלקטרוני?
בעתיד ילכו ויתפסו תנופה פתרונות מדף למסחר אלקטרוני אשר באופן טבעי יכללו יכולות רחבות יותר למסחר באינטרנט כגון תמיכה בשורה של אפשרויות סליקה, קישור למגוון מערכות פיננסיות מוכרות דוגמת sap business one, חשבשבת, פריוריטי ועוד. פתרונות מדף אלו יכללו ממשקים מובנים למערכות שילוח, החנות הוירטואלית תכלול מערכות מבצעים מתוחכמות שתתאים מבצעים למוצרים על פי פרופיל הגולש.

דוגמאות לאתרי מסחר אלקטרוני B2C ו B2B עם מערכת בניית האתרים BSmart
חנות באינטרנט של רשת אפריל ללקוחות B2C בתחום מוצרי הקוסמטיקה, איפור ובישום >>
אתר מסחר אונליין של רשת ZER4U בתחום הפרחים והמתנות >>
חנות באינטרנט למסחר B2C בתחום הריהוט של רשת עצמל'ה >>