דפי נחיתה הם שם כללי לדף הראשון שהגולש נוחת בו כשהוא מגיע לאתר. יחד עם זאת, כשאומרים "דפי נחיתה" מתכוונים פעמים רבות לדף ייעודי, שיווקי, שמכוון לקהל יעד מסוים ובראשו מטרה אחת- מכירה.
למה צריך דף נחיתה?
בניית דף נחיתה למכירה או ליד
כשהגולש מגיע לעמוד כזה, אין לו איפה להתבלבל. העמוד יהיה ממוקד ככל הניתן ויכלול את המוצר או השירות המוצעים והנעה לפעולה- בין אם היא מכירתית ובין אם היא להשארת פרטים. לרוב בעמודים כאלו אין אפילו גלילה או מעבר לעמוד אחר, וזה לא במקרה. זה במיוחד כדי להעביר לגולש בדיוק מה מצופה ממנו, בתקווה שיעשה זאת.
בניית דף נחיתה לקהל ספציפי
אם ניקח עסק של ייעוץ כלכלי לצורך הדוגמא, אותו עסק יותר להקים מספר דפי נחיתה כשכל אחד מכוון לקהל אחר. עמוד נחיתה אחד יכול להציע שירותי ייעוץ כלכלי לזוגות ומשפחות צעירות בעוד עמוד אחר יתמקד בהצעת השירות לאנשים לפני פרישה. כל עמוד יבליט יתרונות אחרים, יציג בשפה שונה את השירות ויציע בדרך אחרת את ההנעה לפעולה, אבל שלושתם עדיין יכללו אותם.
בניית דף נחיתה כללי
גולש חיפש במנוע החיפוש "פתרונות אחסון" והקליק על אחת התוצאות- סביר שיגיע לעמוד רשימת מוצרים שמציג שלל פתרונות אחסון. הדף לא ממוקד למכירה, ליד או קהל- אך הוא עדיין עונה על מה שהגולש חיפש.
עיצוב דף נחיתה וחווית משתמש טובה - במיוחד באיקומרס
אחרי שדיברנו על הסוגים, הדבר הבא הוא העיצוב. העיצוב משפיע רבות על התרשמות הגולש מהאתר (ובכך מהעסק שלכם) וגם בעל השפעה מכרעת על אחוזי ההמרה שתשיגו. חווית המשתמש קשורה בכך כי כשהשפה העיצובית מלווה בחוויה טובה, מהירה וברורה- הסיכוי להשלמת מכירה או ליד גדל פלאים. ריכזנו עבורכם את האלמנטים החשובים בבניית דפי נחיתה:
- לוגו העסק שלך- שיהיה ברור לגולש מול מי הוא נמצא.
- מה אתם מציעים- אתם מוכרים שירות? מוצר? חבילת מוצרים? הגדירו לקהל מה הוא יקבל מהעסקה מולכם ושמרו על מיקוד. לא נרצה להעמיס ולפרט יתר על המידה על כל מוצר בחנות.
- למי אתם פונים? יצירת דף נחיתה לעסקים ידבר בשפה שונה מכזה המיועד לפרטים, וגם התחום ישפיע רבות על העיצוב, השפה והמטרה. כפי שנאמר בפירוט קודם- הגדרת קהל וחלוקה לקבוצות מיקוד יכולה לשפר את אחוזי ההצלחה בצורה משמעותית.
- איך יוצרים איתכם קשר? במיוחד בדפי נחיתה שמיועדים לאיסוף לידים, צרו טופס מותאם והבליטו אותו במיקום בעמוד. טיפ חשוב- ככל שיש בטופס יותר פרטים כך פחות גולשים ממלאים אותו. גולשים היום מאוד ערניים לפרטיות שלהם ולזמן שלהם ולכן חשוב לבקש רק את המידע שאתם באמת צריכים. שאלו את עצמכם האם להגדיר שדות מסוימים כשדות חובה זה באמת הכרחי היות ועם כל "משימה" שאנו "מטילים" על הגולש אנחנו מסתכנים בכך שיוותר על התהליך. ניתן להוסיף גם כפתור לוואטספ, לינק לעמוד העסקי בפייסבוק ודומיהם אך לא להעמיס- זכרו שהמטרה העיקרית היא להשלים המרה כאן ועכשיו.
- למה שיאמינו לכם? הוספה של חוות דעת יכולה לשפר את הסמכות של העסק בצורה משמעותית. הסמכות מושפעת גם מתקנון אתר, פריסת סניפים, מדיניות החזרים, מוקד שירות לקוחות וגורמים נוספים. יש להקפיד לפחות על אלמנט אחד שיראה סמכותיות בעמודי הנחיתה.
- מה אתם אומרים? שמרנו את זה לסוף כי זה ה"אס" האמיתי. השקיעו בהגדרת קהל המטרה ובכתיבת תוכן שיתאים בדיוק אליו. ההשפעה של שלב זה על הצלחת העמוד היא עצומה. התוכן כולל את הכותרת, תיאור השירות או המוצר, השדות בטופס ואפילו כפתור ה"שליחה". נסו לפנות לגולש, לדבר בשפה שלו ולהתחבר אליו כדי שגם הוא יתחבר אליכם.
דף נחיתה לדוגמא
גאים להציג בפניכם דפי נחיתה שנבנו בפלטפורמת BSmart על ידי הלקוחות שלנו. אנו מזמינים אתכם להקליק על התמונות ולצפות בדפי הנחיתה גם בדסקטופ וגם במובייל:

יצירת דף נחיתה במערכת B-Smart
מערכת B-Smart מאפשרת למנהל האתר לבנות דפי נחיתה עם מקסימום גמישות במינימום מאמץ. המערכת מגיעה עם טמפלטים של דפי נחיתה מעוצבים שניתן להקים בקליק, לשנות בהם כל דבר, הן בתוכן והן בעיצוב או לחילופין להתחיל מדף לבן שמאפשר ליצור הכל מהתחלה. הצבת רכיבים בדף מתבצעת באמצעות גרירת אלמנטים לתוכו. המערכת בונה את הדף כדף רספונסיבי ומאפשרת למעצב הדף לדייק את העיצוב לכל מכשיר ממנו גולשים ולכל קהל יעד.