הממשק בין פלטפורמת BSmart לבין גוגל אנליטיקס 4 יאפשר לכם להבין טוב יותר תחומים רבים בחנות האינטרנטית שלכם, החל מהפירות שמניבים מאמצי השיווק שלכם, מידע דמוגרפי על קהל היעד, דוח הזמנות מפורט, משפך איקומרס חדשני, המוצרים הנמכרים ביותר, הקטגוריות הנמכרות ביותר וכן הלאה. המידע הזה יעזור לכם להסיק מסקנות מבוססות נתונים על ביצועי האתר, כדי שתוכלו לבצע שינויים והתאמות על מנת לנהל טוב יותר את החנות האינטרנטית שלכם ולמקסם את הפוטנציאל שלה.
גישה לדו"ח תתאפשר באמצעות לינק שתקבלו מאיתנו. כל החיבורים- עלינו. מה שנותר לכם לעשות הוא להתעמק בדו"ח ובעמודים השונים שלו, להבין את הערך המוסף שכל עמוד נותן והכי חשוב - לבצע פעולות בחנות האינטרנטית ומחוצה לה כדי לשפר את מחזור המכירות החודשי.
במאמר זה נעבור על עמודי הדו"ח ונפרט את המידע שזמין בכל אחד מהם. לחלופין, מוזמנים לצפות בסרטון ההסבר על הדו"ח ממש כאן:
עמוד 1 - חיפוש פנימי בחנות הוירטואלית ושאילתות במנוע החיפוש של גוגל
עמוד זה חושף את הביטויים שקהל היעד שלכם מחפש בחנות האינטרנטית ומחוצה לה. בחלק הימני של העמוד תוכלו לראות את מילות החיפוש הנפוצות ביותר שחיפשו הגולשים במנגנון החיפוש הפנימי באתר. בחלק השמאלי של העמוד תוכלו לראות את הביטויים שגולשים חיפשו במנוע החיפוש גוגל לצד המיקום הממוצע של אתרכם באותו ביטוי, כמות הפעמים שהופיע, כמות הפעמים שהקליקו על התוצאה שמובילה לאתרכם ואחוז ההקלקות מסך החשיפות.

עמוד 2 - העמודים הנצפים ביותר בחנות האינטרנטית שלכם
בראש העמוד, מצד שמאל, תוכלו לראות את רשימת העמודים הנצפים ביותר בחנות הוירטואלית. מצד ימין תוכלו לראות את הקטגוריות הנצפות ביותר בחנות האינטרנטית שלכם. בחלק התחתון של העמוד נמצאת טבלה שבה כל עמודה מייצגת פעולה אחרת וכל שורה מייצגת עמוד אחר. כשמצליבים עמודה אחת מול שורה אחת נוכל לראות את כמות הפעמים שפעולה מסוימת בוצעה באותו עמוד בחנות האינטרנטית שלכם. כל פעולה נקראת אירוע/איוונט (event). רשימת הפעולות שנמצאות במעקב:
איוונטים אוטומטיים - נאספים ע"י גוגל
1. ביקור ראשון first_visit - ספירת הפעם הראשונה שגולש חדש מבקר בחנות הוירטואלית
2. סשן חדש session_start - ספירת תחילתו של סשן חדש
3. מעורבות user_engagement - נספר בכל פעם שעמוד נמצא בקדמה ובתשומת לב הגולש מעל שנייה
לקריאה נוספת על האיוונטים האוטומטיים לחצו כאן
איוונטים משופרים - נאספים ע"י גוגל
1. צפייה בעמוד page_view - כל פעם שעמוד נטען
2. גלילה scroll - הפעם הראשונה שעמוד נטען במלואו, מעל 90%
3. קליק חיצוני click - ספירת כל קליק שמוביל החוצה מדומיין האתר
4. אינטרקציה עם טופס form_start - הפעם הראשונה שגולש מבצע אינטרקציה עם טופס בזמן הסשן. יש ליצור custom dimension כדי לקבל מידע נוסף אודות האירוע הזה.
5. מילוי טופס form_submit - ספירת כל שאלון שגולש ממלא. יש ליצור custom dimension כדי לקבל מידע נוסף אודות האירוע הזה.
6. סיום סרטון video_complete - נספר בכל פעם שסרטון שמוטמע בעמוד הגיע לסופו
7. התקדמות בסרטון video_ progress - נספר בכל פעם שסרטון מתנגן מעל 10%, 25%, 50% ו-75%
8. התחלת סרטון video_start - נספר בכל פעם שהסרטון מתחיל להתנגן
9. צפייה בתוצאות חיפוש view_search_results - נספר בכל פעם שגולש מבצע חיפוש בעזרת מנגנון החיפוש הפנימי בחנות הוירטואלית
10. הורדת קובץ file_download - ספירת כל לחיצה על לינק שמוביל להורדת מסמך טקסט / מצגת / אודיו ועוד
לקריאה נוספת בנושא האיוונטים המשופרים לחצו כאן
איוונטים מיוחדים - משודרים ע"י BSmart
1. הוספה לעגלה add_to_cart - נספר בכל פעם שגולש מוסיף פריטים לעגלה
2. הסרה מעגלה remove_from_cart - נספר בכל פעם שגולש מסיר פריטים מהעגלה
3. רכישה purchase - נספר בכל פעם שגולש משלים עסקה בחנות האינטרנטית
4. צפייה בעמוד רשימת מוצרים view_item_list - נספר בכל פעם שגולש צופה בעמוד מסוג רשימת מוצרים
5. צפייה במוצר view_item - נספר בכל פעם שגולש צופה בעמוד מסוג מוצר
6. התחלת תשלום begin_checkout -נספר בכל פעם שגולש מגיע לעמוד תשלום שכתובתו payment או payment_details
7. התחברות login - נספר בכל פעם שגולש מבצע התחברות לאתר ומזדהה
8. הרשמה signup -נספר בכל פעם שגולש מבצע הרשמה לאתר

עמוד 3 - משפך אי-קומרס לתיאור מסע הלקוח בחנות האינטרנטית שלכם
הצצה מתקדמת ומפורטת אל מסע הלקוח באתר, מרגע הגעתו לחנות האינטרנטית ועד להזמנה או נטישה, לפי "מבט על" על האתר כולו ולפי התמקדות במוצר ספציפי.
במשפך שנמצא בראש העמוד תוכלו לראות כמה פעמים נספרו פעולות שונות לפי ההתקדמות במשפך: כמה ביקורים היו באתר, כמה פעמים נספרו הפעולות צפיה ברשימת מוצרים, צפיה במוצר, הוספה לעגלה, יציאה לתשלום והשלמת עסקה.
בטבלה תוכלו לראות את מסע הלקוח תוך התמקדות במוצר מסוים. כך תוכלו לזהות מוצרים שמתפקדים טוב יותר או פחות מאחרים, להשוות בינהם ולבצע שינויים בחנות האינטרנטית שלכם על מנת לשפר את מחזור המכירות בה.
תוכלו לבחור פריט מסוים ו"לצלול" לתוכו בעזרת לחיצה על החץ המורה מטה וממוקם בראש הטבלה. בצלילה ראשונה, במקום מק"ט תוכלו לראות את שם המוצר. בצלילה שניה תוכלו לראות את פירוט הפעולות לפי קהל היעד - עסקי B2B, פרטי B2C או גולש שטרם עבר הזדהות (אנונימי).

עמוד 4 - דו"ח הזמנות שבוצעו בחנות האינטרנטית שלכם
ניתוח הזמנות בחתך לקוחות עסקיים ולקוחות מזדמנים. הדו"ח מציג את מזהה ההזמנה במע' ביסמארט וב-ERP, עלות המשלוח וערכה הכולל של ההזמנה. בתחתית כל טבלה תוכלו לראות את מחזור המכירות לפי קהל יעד ולהשוות בינהם.

עמוד 5 - הנמכרים ביותר / Best Seller בחנות אינטרנטית
ניתוח העדפות גולשים: המוצר הנמכר ביותר וקטגוריית המוצרים הנמכרים ביותר.
בעמוד מוצגות רשימת הקטגוריות באתר עם פירוט של כמות הפריטים שנצפו (צפיה בעמוד מוצר) ונרכשו מכל קטגוריה, אחוז המרה (כמה מוצרים נרכשו מתוך סך הצפיות) ומחזור המכירות של אותה קטגוריה.
ניתן "לצלול" פנימה בעזרת החץ המורה מטה ולחשוף את רשימות המוצרים הנמכרות ביותר באותה קטגוריה. למשל, צלילה לתוך קטגוריה "אביזרי מחשב" תחשוף את הרשימות השונות בתוכה: מקלדות, כבלים, עכברים וכו'.
צלילה נוספת לתוך רשימה תחשוף את המוצרים הנמכרים ביותר מאותה רשימה. למשל, בתוך מקלדות תמצאו מקלדת אלחוטית מסוג X או דגם Y.
באתרים הפועלים מול לקוחות עסקיים וגם מול לקוחות פרטיים יש אפשרות לחלק את עמוד זה לפי סוג לקוח. זאת מתוך הבנה שהמוצרים הנמכרים ביותר בשוק הקימעונאי אינם בהכרח גם אילו הנמכרים ביותר בשוק הסיטונאי ואנו רוצים לעזור לכם להבין בצורה הטובה ביותר את המכירות בעסק שלכם, תוך פילוח לפי קהל יעד.

עמוד 6 - אפיון ערוצי ההגעה המניבים ביותר בחנות האינטרנטית שלכם
פירוט מקורות ההכנסה לפי ערוצים, בחלוקה ל-3 נקודות מבט:כמה גולשים הביא כך ערוץ פרסום, כמה עסקאות שנסגרו שויכו לכל ערוץ פרסום ומהו מחזור המכירות שיוחס לכל ערוץ פרסום.
בעזרת עמוד זה תוכלו להעריך את מאמצי השיווק שלכם ולבדוק אילו ערוצי פרסום מביאים תנועה לא רלוונטית (שלא מבצעת עסקאות), אילו ערוצי פרסום הם הרווחיים ביותר ובהתאם לכך לבצע החלטות מושכלות ומבוססות נתונים על המשך הפעילות השיווקית שלכם באתרים השונים.
ניתן "לצלול" לעוגות הנמצאות בראש העמוד מרמת SOURCE (ערוץ) לרמת MEDIUM (אמצעי) וגם לרמת CAMPAIGN (קמפיין).

עמוד 7 - השוואת GA4 מול יוניברסל אנליטיקס
החל מחודש 2023, גוגל אנליטיקס הפסיקו לאסוף ולעבד נתונים במערכת אנליטיקס המוכרת "יוניברסל" והעבירו בצורה בלעדית את הפעילות אל גרסת אנליטיקס 4. היות והמערכות עובדות בצורה שונה, לא ניתן להעביר מידע מגרסת יוניברסל אל גרסה 4. ככל שעולה הצורך להשוות ביצועים בין תקופות זמן שונות, כאשר האחת נמצאת ב-GA4 והשנייה ביוניברסל, הפעולה עלולה להיות לא פשוטה ואפילו מסורבלת. לשם כך, איגדנו עבורכם נתונים משתי המערכות במסך אחד. כך תוכלו לבחור תקופות זמן שונות ולראות נתונים משתי המערכות.
למשל, השוואה בין מחזור המכירות בחודש יולי 2023 ב-GA4 לבין מחזור המכירות בחודש יולי 2022 ביוניברסל אנליטיקס.

המידע המוצג בדו"ח ניזון משליחת איוונטים (אירועים) מפלטפורמת BSmart אל מערכת גוגל אנליטיקס 4 (GA4).