המגוון האינסופי של חנויות באינטרנט הוא מפתה. היום כבר אפשר לראות את המוצרים מכל זוית, לדעת עליהם כל פרט מידע, לשמוע מה אנשים אחרים שקנו אותם חושבים עליהם ולרוב גם המחיר גלוי לכל, מה שמקל על הרוכשים לדעת כל כך הרבה מידע מבלי לקום מהספה. נשמע טוב, לא? למעשה, לצד היתרונות הרבים שעולם האיקומרס מאפשר גם לבעלי עסקים וגם לרוכשים, הוא טומן בחובו סכנות רבות, גם לבעלי עסקים וגם לרוכשים. במאמר זה נסקור כמה מהסכנות הבולטות שמצויות ברחבי הרשת, תוך סימוכין לפרשיות מפורסמות והכי חשוב- נדאג לעזור לכם להבין איך תוכלו להתגונן מפני סכנות דומות.

הרשות להגנת הצרכן: קנס של כ-2 מיליון ש"ח עקב אי עמידה בתנאי האספקה המובטחים
פורסם באתר וואלה
לפי האמור בכתבה, אתר מוכר שמציע פריטי אופנה, מכשירי חשמל, מוצרים לבית ועוד ייתבע בכ-2 מיליון ש"ח עקב תלונות של גולשים כי לא עמד בתנאי האספקה שהבטיח. המתלוננים דיווחו כי הם רכשו באתר ולא קיבלו את המוצרים שהזמינו במסגרת הזמן שציינה החברה. משפנו בבקשה לבטל את העסקה הם לא מצאו מענה אצל החברה ולכן תובעים על הטעיית הצרכנים באשר למועד אספקת המוצרים, אי גילוי פרטים מלאים על העסקה אי ביטול עסקה במועד ואי החזרת הכסף לצרכן במועד הקבוע בחוק.
איך נמנעים מעוקץ בחנות באינטרנט?
בעלי עסקים - לחנות האינטרנטית זרועות רבות. למראית העין ניתן לחשוב שמדובר בסדר קליקים וחלונות הקשורים זה בזה, אך למעשה מדובר בסנכרון מושלם (או לפחות אמור להיות מושלם) בין גורמים וספקים שונים - החל מספקי המוצרים, ממשקי עומק מאובטחים עם חברות סליקה, תהליך הליקוט במחסני החברה, תיאום עם חברת שליחויות, תיאום אספקה מול הלקוח וזוהי רק ההתחלה. אתרים רבים משלבים אפילו יותר גורמים כמו כרטיסיות תשלום ללקוחות עסקיים, מנגנוני הנחות ומבצעים מתוחכמים, הזנת תוכן, ניתוח דאטה, פרסום ברשתות שונות ועוד. כל החלקים בשרשרת חייבים לעבוד בסנכרון מלא כדי לספק ללקוח את חווית הרכישה הטובה ביותר. למשל, לא מספיק שבעל העסק יעביר בזמן את החבילה לחברת המשלוחים. עליו גם לוודא שחברת המשלוחים עומדת בזמני המשלוח שהוסכמו מראש. במידה וחברת המשלוחים תעבור את הזמן שהוקצב, הגולש יתלונן לבעל העסק כי מולו בוצעה העסקה. כדי להבטיח חיבוריות מלאה בין הספקים השונים אנחנו ממליצים על אוטומציות בחנויות באינטרנט. החנויות האינטרנטיות שבנויות בפלטפורמת BSmart מאופיינות בתהליכי אוטומציה רבים וחכמים החל מהזנת התכנים, רכישה ואספקה נוחים. חשוב שהחנות הוירטואלית תדע להתממשק עם כל הגורמים בשרשרת האספקה על מנת שהאוטומציה תופעל במיטבה. האוטומציה מסייעת לנו בעבודה קלה יותר, מהירה יותר וללא טעויות אנוש.
גולשים - נהלו קובץ מעקב אחר ההזמנות שלכם ובו תעדו את מועד ההזמנה, מועד קבלת ההודעה שהחבילה עברה לחברת המשלוחים. בידקו היכן עליכם לאסוף אותה ומהם פרטי הקשר במקרה של בעיות. עוד טרם ביצוע הרכישה וודאו שבאתר יש פרטים תקינים ומספקים של יצירת קשר ובידקו מה אומרות הביקורות על החברה ברחבי הרשת. לאחר ביצוע כל הבדיקות הללו תוכלו לרכוש בביטחה ולקבל את הזמנתכם בזמן.

תביעה בגין רכישת מוצר פגום / אחר
פורסם באתר משרד עו"ד
לפי המתואר בפסק הדין, לקוח, עורך דין במקצועו, רכש מחשב נייד מאתר מכירות מוכר. תקופה קצרה אחרי שהמוצר הגיע אליו התגלו בו תקלות. הלקוח הזמין טכנאי מטעמו (כי לטענתו החברה שסיפקה את המחשב לא ענתה) ואותו טכנאי טען שרכיב אחד במחשב סופק לא כפי שכתוב בתיאור המוצר שהוזמן. מאוחר יותר טענה החברה כי גם לאחר החלפת אותו רכיב התקלה נמשכה, כלומר מקור הבעיה הוא אחר. בין שמדובר במקרה של אספקת מוצר תקול או אספקת מוצר אחר ממה שתואר - בשני המקרים חשופה החברה לתביעה.
איך נמנעים מעוקץ בחנות וירטואלית?
בעלי עסקים - חנויות וירטואליות שנבנו בפלטפורמת BSmart נהנות מהתממשקות מלאה למערכת ה-ERP הארגונית ובתוך כך למלאי המוצרים של הארגון. זה מבטיח בדיקת מלאי לפני כל רכישה ומונע מצב של הזמנת יתר, אלא אם בעל העסק רוצה לאפשר מצב כזה ויודע לספק מוצרים גם אם אינם נמצאים אצלו במלאי. בדיקת המלאי מתרחשת מספר פעמים כדי להבטיח חווית משתמש טובה ככל האפשר- בצפייה במוצר, בהוספתו לעגלה וכן ברכישה עצמה. בנוסף, חיבור החנות הוירטואלית עם מערכת ה-ERP מאפשרת הצגת נתונים מדויקים על כל מוצר, לפי המפרט שלו במערכת ה-ERP.
גולשים - בצעו "רכישה חכמה" לאחר שהשוותם מוצרים באתרים שונים. במידה ולא סופק לכם המוצר שרכשתם צרו קשר עם החברה ודרשו את המגיע לכם על פי החוק להגנת הצרכן.

"חייבו אותי ב-4,000 שקל": אתר הבשמים שעוקץ אנשים באלפי שקלים
פורסם באתר מאקו
לפי האמור בכתבה, אתר בשמים מפורסם (שנכון לכתיבת מאמר זה עדיין פעיל) הציע בשמים במחירים אטרקטיביים אולם לא רק שאיננו סיפק את הסחורה, אלא גם עקץ מהקונים אלפי שקלים. המתלוננים סיפרו כי הם רכשו מוצר מהאתר, הזינו את פרטי האשראי והשלימו רכישה. כעבור מספר ימים פנו אליהם מהחברה בבקשה "לתאם משלוח ולאמת פרטי תשלום". עבור אימות פרטי התשלום, החברה ביקשה מהמתלוננים לחשוף בפניה קוד סודי בעל 6 ספרות שהם יקבלו לטלפון האישי שלהם. לאחר שהמתלוננים עשו זאת, הם גילו חיוב על סך אלפי שקלים ולא קיבלו מענה אצל החברה, שעד לפני רגע הייתה כה זמינה ושירותית עבורם.
בעלי עסקים - אנחנו בטוחים שאתם יודעים שהשם של העסק שלכם הוא יקר מפז. פגיעה תדמיתית וקשירת השם עם פרשיה מפוקפקת עלולה לגרום לנזק תדמיתי קשה ואובדן הכנסות עתידיות ארוכות טווח. החלטתם להקים חנות וירטואלית? מצוין, קודם כל מזל טוב. חנות באינטרנט בהחלט תוכל לסייע לכם להרחיב את הפעילות העסקית ולהגיע לקהל רחב יותר, אולם חשוב לעשות זאת באופן מאובטח וזהיר. חנויות באינטרנט שמוקמות בפלטפורמת BSmart הן בעלות ממשקי עומק מאובטחים ברמה הגבוהה ביותר עם חברות הסליקה השונות- Google Pay, Apple Pay, ביט, כרטיס אשראי ו-PayPal. וודאו שממשק התשלום מאובטח ומוסדר, מצפין את פרטי התשלום שהגולשים מזינים ולא נשמר במערכת בשום אופן.
גולשים - לפני כל רכישה וודאו שהאתר מאפשר רכישה מאובטחת. שימו לב, כל אתר יכול לכתוב שהרכישה מאובטחת אבל אין זה מבטיח שכך המצב. יש לבדוק איך הרכישה בנויה ולשאול את עצמכם לאורך כל הדרך האם יש כאן משהו חשוד או שהתהליך משרה בכם ביטחון. למשל, חנויות באינטרנט שבנויות בפלטפורמת BSmart יאפשרו הזנת פרטי תשלום רק לאחר שהזנתם פרטים אישיים עבור משלוח וחשבונית. באתר הבשמים ששמו מקושר לעוקץ, הטופס בנוי כך שפרטי האשראי הם הראשונים בטופס, מבלי התייחסות לכתובת המשלוח. סדר כזה אמור להדליק לכם נורה אדומה שכן איך יוכל העסק לספק את הרכישה מבלי שהוא יודע לאן לספק אותה?
פלטפורמת BSmart מציעה חנות וירטואלית בכל גודל, בכל תצורה ולכל שוק.
אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר ולקבל שיחת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות.